נקסט-פוינט - בוטיק גיוס והשמה מותאם אישית

איך לנהל משא ומתן על שכר בלי לפגוע בסיכויי הקבלה לעבודה?

נושא השכר הוא חלק מהותי בתהליך הגיוס, העלול ליצור חוסר נוחות אצל מועמדים. ישנם כאלו החוששים שהעלאת הנושא תיצור רושם של "חמדנות" או תגרום לשלילת מועמדותם. חשוב להבין, שמשא ומתן שנעשה בדרך נכונה לא רק שאינו פוגע בסיכויי הקבלה, אלא גם עשוי לחזק את הרושם עליכם, כעובדים מקצועיים ובעלי ביטחון עצמי. אז איך עושים את זה נכון?

1. תזמון הוא הכל

הזמן הנכון לנהל מו"מ בנושא השכר הוא לאחר שקיבלתם הצעת עבודה בפועל. העלאת הנושא בשלב מוקדם מדי עלולה להיתפס כלא רלוונטית ולהסיט את המיקוד מההתאמה שלכם לתפקיד. מומלץ בשלב הראשוני להעביר טווח ציפיות שכר בלבד ולהשאיר את המו"מ לשלב מאוחר יותר. העברת טווח ציפיות שכר ראשוני מהווה תיאום ציפיות חשוב. 

2. סקר שוק
הגיעו מוכנים לשיחת המו"מ על השכר. חפשו מבעוד מועד מהו טווח השכר המקובל לתפקיד ולשנות הותק בתחומכם. השתמשו בפלטפורמות כמו Glassdoor או LinkedIn למשל, או נסו לעשות סקר שוק בין קולגות וחברים. חשוב לוודא שהדרישות שלכם מציאותיות ומבוססות על נתונים ולא על תחושת בטן.

3. גמישות
הסבירו שאתם פתוחים לדון בשכר. דוגמה לניסוח: "בהתחשב בניסיון שלי, אני חושב שטווח של X-Y מתאים, אבל אני פתוח/ה לשמוע מה הארגון מציע."

4. התמקדו בערך שאתם מביאים
נסו לא לדבר רק על הצרכים שלכם אלא להסביר איך הכישורים שלכם יתרמו ויקדמו את הארגון. דוגמה לניסוח: "אני מביא/ה לתפקיד ניסיון רב ב-[מיומנות ספציפית], שיכולה לתרום ל-[מטרה ספציפית של הארגון]. בהתבסס על כך, אני מאמין/ה ש-X הוא שכר הוגן."

5. לא להיבהל מהמילה לא

אם הארגון מציע שכר נמוך ממה שציפיתם, אל תשברו את הכלים. במקום זאת, שאלו אם יש מקום לשפר את השכר בהמשך, או לשפר את חבילת התנאים המוצעת לכם. דוגמה לניסוח: "אני מבין/ה שזה הטווח שלכם כרגע. האם יש אפשרות לדון בתוספת לאחר תקופת ניסיון?"

לסיכום, שיחת המשא ומתן על השכר מצריכה הכנה מוקדמת, כמו גם כבוד והבנה הדדיים. התמקדות בערך שאתם מביאים לארגון והעברת הרושם שאתם פתוחים וגמישים יאפשרו לכם לשמור על מערכת יחסים טובה עם המעסיק, תוך השגת התנאים הטובים ביותר עבורכם.