איך לעבור ראיון עבודה? 10 טיפים שלא תקבלו בשום מקום אחר

רוב המועמדים מכירים את העצות הבסיסיות – להגיע בזמן לראיון, להתלבש באופן פורמלי וללמוד על הארגון המגייס מבעוד מועד. קבלו כאן  טכניקות חדשות שיוכלו לשפר את סיכויי ההצלחה שלכם לבלוט ולהרשים בראיון העבודה. 


1. השתמשו בדוגמה מעשית במקום בתשובות ארוכות

במקום לענות באופן יבש לשאלות כמו "ספר לי על עצמך" או "מה החוזקות שלך?", הכינו דוגמה אמיתית שתמחיש את התשובה. במקום לומר "אני טוב ממש בניהול משימות", אמרו: "בפרויקט האחרון שלי הובלתי צוות של 5 אנשים לסיום פרויקט מורכב בשבועיים לפני הדדליין. זה דרש ממני לנהל את המשימות ביעילות ולשמור על מוטיבציה גבוהה בצוות."

למה זה עובד? מראיינים תמיד יזכרו סיפור לעומת תשובה כללית.

2. צרו חיבור רגשי דרך תחומי עניין משותפים

עשו חקר קצר לפני הראיון, נסו לגלות משהו על המראיין או על התרבות הארגונית של הארגון דרך האתר או הלינקדאין. הכניסו פרטים פיקנטיים לשיחה, לדוגמה: "ראיתי שהחברה השתתפה באירוע גיוס קהילתי. זה מדהים בעיניי, כי גם אני מתנדבת בעמותה בתחום החינוך!" 

למה זה עובד? חיבור אישי יכול לשים אותכם במקום אחר משאר המועמדים ולהשאיר רושם חיובי.

3. השתמשו בטכניקת "שאלת הארנק"

בתעשיית הסטארטאפים למשל, תיעדוף משאבים הוא חלק אינטגרלי ויומיומי. שאלה כמו "מה היית עושה עם 100 דולר?" משקפת את המנטליות הזו בצורה סמלית ויצירתית. מדובר בשאלה ייחודית שאתם יכולים לשאול את המראיין כדי להפגין בפניו יצירתיות: "אם מחר תקציבו לי 100 דולר להשקעה לצורך שיפור המחלקה, במה הייתם הכי רוצים שאשקיע?"

למה זה עובד? השאלה מציגה אותכם כמועמדים שחושבים קדימה ומעוניינים להבין איך תוכלו לתרום באופן מיידי.

4. הוסיפו לתשובותיכם מבט לעתיד

אל תתמקדו רק בעבר, פרטו גם איך אתם רואים את עצמכם משתלבים בחברה ומתקדמים בתפקיד.

לדוגמה: "אני רואה את עצמי לומדת את הכלים שמשמשים את המחלקה שלכם ועוזרת לשפר תהליכים, במיוחד בתחום האנליזה."

למה זה עובד? מעסיקים מחפשים עובדים שמכוונים קדימה ומעוניינים לצמוח בארגון.

5. השתמשו בשפת גוף אפקטיבית

שימרו על קשר עין וחיוך לאורך כל הראיון, ושימו לב לפרטים קטנים כמו נטיית הגוף קדימה (מעיד על מעורבות בשיחה) ושימוש בתנועות ידיים כשאתם מעוניינים להמחיש רעיונות.

טיפ: אם הראיון מתבצע בזום, חשוב שתקפידו על תאורה טובה ומקמו את המצלמה בגובה העיניים.

6. הכינו "שאלות הפוכות" למראיין

מדובר בשאלות שניתן להפנות למראיין בנודע לתפקידו או לחוויות שלו בארגון. לדוגמה: "מה גרם לך לבחור לעבוד כאן" או "מה אתה הכי אוהב בתפקיד שלך?"

למה זה עובד? שאלות כאלה מעידות על עניין אמיתי בארגון ובאנשים העובדים בו.

7. תרגלו "לשתוק בנחת"

אתם ממש לא חייבים לענות על השאלה מיד לאחר שהמראיין מסיים לשאול אותה. עצרו לשתים שלוש שניות כדי לעבד את השאלה ולבנות תשובה קוהרנטית ומסודרת. 

למה זה עובד? זה יציג אותכם כשקולים ומחושבים, ולא ככאלו ש"יורים" תשובות ללא מחשבה.

8. הכינו תשובה לסיום הריאיון

מראיינים נוהגים בסוף ראיון לבדוק עם המועמדים האם יש להם שאלות נוספות שלא קיבלו מענה במהלך השיחה. נצלו זאת כדי לתת משוב חיובי! לדוגמה: "אני מאוד מתרשמת מהארגון ומהתפקיד ואין לי ספק שאוכל לתרום משמעותית. אני מקווה לקבל את ההזדמנות להתחיל לעבוד יחד."

למה זה עובד? סיום שכזה יתיר רושם חיובי ואין ספק שיגרום למראיין לזכור אתכם לטובה.

9. "שאלו על הצלחות עבר בתפקיד"

נסו לשאול את המראיין על הצלחות שחוו קודמיכם בתפקיד, למשל: "האם יש פרויקט או הישג מסוים שמישהו בתפקיד הזה הצליח בו במיוחד, ושאתם זוכרים אותו?"

למה זה עובד? השאלה מעידה שאתם רוצים ללמוד מדוגמאות חיוביות ולהיות חלק מהצלחה דומה, משדרת שאתם בעלי מוטיבציה ורצון להביא תוצאות וכמו כן יוצרת מיד חיבור עם המראיין. המראיין יוכל לחלוק סיפורים מהעבר ולחזק על ידי כך את הדינמיקה החיובית שבראיון.

לאחר שתקבלו תשובה, נסו להדגיש בפני המראיין כיצד תוכלו אתם להשתלב בסיטואציה דומה ולהצליח בה, לדוגמה: "זה בהחלט נשמע כמו פרויקט מרשים. אני מאמין שהניסיון שלי ב-[תחום רלוונטי] יוכל לתרום מאוד לפרויקטים כאלה."

10. נדוש אבל מאסט, אל תוותרו על האותנטיות שלכם

 בלי קשר לטכניקות ולשיטות שהזכרנו כאן, לעולם אל תנסו להיות מישהו שאתם לא. תהיו ייחודיים אבל תהיו אתם עצמכם. מראיינים יזהו מיד חוסר אותנטיות מצידכם. 


לסיכום: מומלץ להיערך לראיון עבודה בצורה יצירתית ומדויקת. באמצעות שימוש בטכניקות שפירטנו כאן תוך שמירה על אותנטיות, תוכלו להציג עצמכם באור החיובי ביותר אל מול המראיין ולהותיר רושם טוב שילווה את המראיין גם אחרי שהריאיון מולכם יסתיים.